Fred Teeven licht zijn vertrek als staatssecretaris toe
NOS NieuwsAangepast

Teeven voorlopig niet naar Raad van State

VVD-Tweede Kamerlid Teeven gaat voorlopig niet naar de Raad van State. Minister Plasterk schrijft aan de Tweede Kamer dat hij niet van plan is op korte termijn een voordracht voor een benoeming bij de afdeling advisering van de Raad voor te leggen aan het kabinet.

Zaterdag meldde NRC dat de ministers van Binnenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie Teeven hebben voorgedragen en dat bericht leidde tot beroering bij de oppositie in de Kamer. Veel partijen zetten vraagtekens bij een benoeming van Teeven, gezien zijn bemoeienis met de 'Teevendeal' en de nasleep ervan. De zogenoemde bonnetjesaffaire leidde uiteindelijk tot zijn aftreden als staatssecretaris.

Zijlstra verwachtte voorlopig al geen benoeming

Bijna de hele oppositie eiste nog deze week een debat, maar de regeringspartijen vonden dat niet nodig. VVD-fractievoorzitter Zijlstra zei gisteren al dat een eventuele benoeming van Teeven vrijdag niet op de agenda staat van het kabinet en hij verwachtte er ook de komende weken geen besluit over.

Plasterk bevestigt dat laatste nu dus. Hij schrijft overigens ook dat hij geen voordracht heeft gedaan. Verder benadrukt hij dat het kabinet over benoemingen van personen geen mededelingen doet voordat het kabinet met een voordracht heeft ingestemd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl