ANP

Dankzij het winterse weer heeft de politie enkele succesjes geboekt bij de opsporing van hennepkwekerijen. In Heerhugowaard en het Brabantse Katwijk verraadden sneeuwvrije daken op huizen dat er hennep werd geteeld.

De politie was al getipt over een sterke henneplucht bij de berging van een huis in Heerhugowaard. Op het dak bleek gisteren geen sneeuw te liggen. Volgens de politie blijkt dan vaak dat er een hennepkwekerij is. De warmtelampen laten de sneeuw smelten.

In het pand in de kop van Noord-Holland werden 540 planten gevonden. Volgens de regionale omroep NH bleek de elektriciteit illegaal te zijn afgetapt. Voor zover bekend is niemand aangehouden.

Niet thuis

Ook in Katwijk viel het agenten gisteren op dat er geen sneeuw op het dak van een huis was. Op de eerste etage werden zo'n 550 hennepplanten gevonden. De kwekerij was verdeeld over drie kamers. De bewoners waren niet thuis toen de inval werd gedaan.

De Brabantse politie riep gisteren iedereen al op extra alert te zijn op sneeuwvrije daken.

Stroomstoring

In Almelo werd een hennepkwekerij in een appartement opgespoord door de grote stroomstoring in de Overijsselse gemeente van gisteren. De afzuiging werkte door de storing niet meer en flatbewoners hadden geklaagd over stank. Volgens RTV Oost werden in een van de appartementen zo'n 600 hennepplanten gevonden. De eigenaar van de kwekerij is nog niet gevonden.

STER reclame