NOS NieuwsAangepast

Muziek Prince komt toch op Spotify

Hij wilde het zelf niet, maar het gebeurt nu toch. Een deel van de muziek van Prince, die in april vorig jaar overleed, komt zondag beschikbaar bij onder meer Spotify. Vanaf dat moment is bijvoorbeeld Purple Rain te beluisteren, zegt Spotify.

Volgens de BBC komt alle muziek die Prince tussen 1978 en 1996 maakte beschikbaar.

De stap is een flinke draai ten opzichte van wat Prince zelf wilde. Hij verwijderde zijn muziek in 2015 van alle muziekdiensten met uitzondering van Tidal. Dat was een protest tegen de compensatie die diensten als Spotify hem betaalden. Die vond Prince te laag.

Maar daar denkt het management van Prince nu anders over. Een paar maanden na zijn dood zijn er gesprekken op gang gekomen om de muziek weer beschikbaar te maken. Artiesten verdienen inmiddels het meeste aan diensten als Spotify en dus is het noodzakelijk dat zijn muziek daar te vinden is om er nog geld aan te kunnen verdienen.

Grammy's

De reden dat de albums zondag komen, is dat dan de Grammy-awards worden uitgereikt en daar zal een eerbetoon aan Prince worden gebracht. Naast Spotify komt de muziek volgens TechCrunch ook beschikbaar bij Napster. Over Apple Music, naast Spotify de grootste dienst, en Google Play Music is niks bekend.

Het is niet de eerste grote artiest waarvan de muziek alsnog breed beschikbaar komt. Zo kwam het oeuvre van The Beatles met Kerst 2015 beschikbaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl