Carnavalsvierders op het Vrijthof in Maastricht hossen op de muziek van Limburgse artiesten ANP

Carnavalsvierders zijn boos op RTL. Veel mensen schiet het in het verkeerde keelgat dat de zender het premiersdebat uitzendt op de carnavalszondag 26 februari. 

Op Twitter uiten mensen hun ongenoegen over de datum van het tv-debat.

Ook politici van onder de rivieren hebben andere prioriteiten. Eindhovenaar Jessica van Eijs (D66) past haar carnavalsplannen niet aan, zegt ze tegen Omroep Brabant. "Dit lijkt mij vooral een gemiste kans voor RTL en de deelnemers aan het debat. Ik denk dat niet veel mensen hun carnavalsplannen zullen aanpassen. Ik zal het debat vast gaan kijken, misschien opgenomen of achteraf via internet.”

Dit lijkt mij vooral een gemiste kans voor RTL en de deelnemers aan het debat. Ik denk dat niet veel mensen hun carnavalsplannen zullen aanpassen.

Jessica van Eijs (D66)

Voor Brabander Klaas Dijkhoff, staatssecretaris op Veiligheid en Justitie en de nummer vijf op de VVD-lijst, is de ongelukkige datum van het debat geen verrassing. “Ik ben er wel aan gewend dat er boven de sloot weinig rekening wordt gehouden met carnaval. Voor de verkiezingen is het een logische datum, alleen zul je in het zuiden lage kijkcijfers krijgen. Ik neem het wel op en kijk het later terug."

Vaste datum

Tegen de regionale nieuwssite 1Limburg zegt RTL vast te zitten aan de datum. "Wij beseffen heel goed dat carnaval in het zuiden wordt gevierd, maar bij het organiseren van dit debat, het eerste in een hele reeks, houden we altijd vast aan tweeënhalve week vóór de verkiezingen", legt een woordvoerster uit.

Dijkhoff over debat op carnavalszondag

STER reclame