50Plus wil dat de AOW-leeftijd omlaag gaat naar 65 jaar, en dat hier geen concessies aan worden gedaan ANP

50Plus wil niet regeren met partijen die de AOW-leeftijd niet willen verlagen. In het NOS Radio 1 Journaal zei lijsttrekker Krol dat zijn partij niet aan de formatietafel gaat zitten, als het "niet weer gewoon 65 jaar wordt". 

De AOW-leeftijd wordt nu langzamerhand verhoogd. Vorig jaar steeg de AOW-leeftijd naar 65 jaar en 6 maanden. Dit jaar komen daar weer drie maanden bij. De AOW-leeftijd wordt in stappen verhoogd tot 67 jaar in 2021. Daarna wordt hij gekoppeld aan de levensverwachting. In de praktijk betekent dit dat hij in 2022 weer drie maanden hoger wordt. 

Behalve 50Plus willen alleen de SP en de PVV dat de AOW-leeftijd weer naar 65 gaat. Politiek verslaggever Joost Vullings zegt dat dit betekent dat 50Plus zich diskwalificeert als kabinetspartij.

Krol zegt dat hij alleen wil onderhandelen met partijen die 100 procent vinden dat een AOW-leeftijd van 65 jaar ook echt 65 jaar is, en dat hij dat voor de verkiezingen klip en klaar duidelijk wil maken aan de kiezers.

Krol zal het breekpunt nog eens aan de orde stellen in het Noordelijk Lijsttrekkersdebat, vanmiddag in Groningen, waar alle grote partijen, behalve de PVV, aan meedoen. Voor de VVD is niet lijsttrekker Rutte, maar fractieleider Zijlstra erbij.

STER reclame