Amanda Todd en verdachte Aydin C.
NOS NieuwsAangepast

Moeder Todd: Aydin C. moet eerlijk zijn over zijn gedrag

De moeder van Amanda Todd, het Canadese meisje dat zelfmoord pleegde na pesten, is vandaag aanwezig bij de rechtszaak tegen Aydin C. Hij wordt ervan verdacht tientallen meisjes via internet te hebben gechanteerd met hun naaktfoto's. De 15-jarige Todd was een van hen.

Na afloop van de zittingsdag gaf moeder Carol een persconferentie waarin ze zei niet kwaad te zijn op de verdachte. Wel is ze bedroefd en boos over zijn gedrag. Carol Todd hoopt dat hij stopt met zwijgen in de rechtbank en eerlijk gaat vertellen wat hij heeft gedaan. "Als hij het heeft gedaan", zegt Carol.

De moeder van Amanda Todd beantwoordt vragen van de pers

Ze is speciaal voor de rechtszaak naar Nederland gevlogen, hoewel Aydin C. hier niet wordt vervolgd voor de zaak-Amanda Todd. Canada wil hem hier zelf voor berechten en heeft om uitlevering gevraagd.

Bij de start van de zitting vanmorgen is de moeder van Amanda kort in de zaal geweest. Daarna kon ze in een apart zaaltje de zaak volgen, met hulp van een tolk. Ze vertelde na afloop dat ze maar weinig van Aydin C. heeft kunnen zien.

De zaak maakte haar vandaag nog niet heel erg emotioneel. Dat verwacht ze pas als de echte zaak over Amanda begint; in Canada.

Afgeperst

Het was vandaag de vijfde dag in de zaak tegen de 38-jarige Aydin C. uit Tilburg. De rechter behandelde de aanklacht over vijf homoseksuele mannen die door C. zijn afgeperst en onder valse voorwendselen tot seksuele handelingen voor de webcam zijn verleid.

Donderdag volgt de eis. Ook daar is de moeder van Amanda Todd bij aanwezig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl