België viert feest na de zege op Duitsland
NOS SportAangepast

Belgen stunten zonder Goffin met zege op Duitsland

België heeft zich ten koste van Duitsland geplaatst voor de kwartfinales van de Davis Cup. Routinier Steve Darcis bezorgde onze zuiderburen, die in het prestigieuze landentoernooi de acht eerdere duels met de Duitsers hadden verloren, het beslissende punt.

De 32-jarige Belg moest de eerste set nog aan de dertien jaar jongere Alexander Zverev laten, maar kwam daarna op stoom: 2-6, 6-4, 6-4, 7-6 (8). Darcis had België op de eerste dag al op voorsprong gezet door in een slopende vijfsetter af te rekenen met Philipp Kohlschreiber.

Zaterdag zorgden Ruben Bemelmans en Joris De Loore voor een verrassing door in het dubbelspel de broers Alexander en Mischa Zverev in een spannende vijfsetter te kloppen.

Goffin

België haalde twee jaar geleden de finale van de Davis Cup. David Goffin had destijds een belangrijk aandeel in de goede prestaties van de Rode Duivels, maar hij liet de ontmoeting met Duitsland aan zich voorbijgaan.

In de kwartfinales nemen de Belgen het op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Argentinië en Italië. Eerder verzekerden Australië, de Verenigde Staten, Frankrijk en Servië zich al van een plek bij de laatste acht.

Spanje

Spanje boog op de slotdag van de ontmoeting met Kroatie een 2-1 achterstand om in een 3-2 zege. Pablo Carreño Busta besliste de tweestrijd door in het laatste enkelspel van Nikola Mektic te winnen: 7-6 (4), 6-1, 6-4. Eerder op de dag zegevierde de Spanjaard Roberto Bautista Agut in zijn partij tegen Franko Skugor: 6-1, 6-7 (4), 6-3, 7-6 (6).

De Spanjaarden konden niet beschikken over Rafael Nadal, die zich op de valreep afmeldde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl