Servië viert de overwinning op Rusland
NOS SportAangepast

Djokovic al zeker van kwartfinales Davis Cup, Zwitserland klaar

Australië, Frankrijk, Servië en de VS zijn al na drie partijen zeker van een kwartfinaleplaats in de Davis Cup. Van die vier landen rekenden alleen de Amerikanen af met een hoger geplaatste tegenstander.

Het als vijfde ingeschatte Zwitserland kwam er op het hardcourt in Birmingham zonder Roger Federer en Stan Wawrinka niet aan te pas. Jack Sock had in de eerste single geen kind aan Marco Chiudinelli, waarna John Isner Henri Laaksonen in vier sets aan de kant zette.

Op de tweede dag werd ook het dubbel door Sock/Isner eenvoudig in winst omgezet. Laaksonen/Adrien Bossel sleepte er nog twee tiebreaks uit, maar tot Zwitserse setwinst leidde dat niet.

Captain Lleyton Hewitt en Nick Kyrgios zien dat het goed zit

Australië

Australië had in Melbourne bijzonder weinig problemen met Tsjechië, dat niet kon beschikken over Tomas Berdych. Debutant Jordan Thompson (zege op Jiri Vesely) en Nick Kyrgios (zege op Jan Satral) zetten de Australiërs vrijdag al op het juiste spoor en Sam Groth en John Peers (Satral en Vesely werden verslagen) maakten het karwei in het dubbelspel af.

Frankrijk profiteerde in Tokio dankbaar van de absentie van Kei Nishikori. Na twee dagen hebben de Japanners nog geen set gewonnen.

Djokovic

Bij veel landen ontbreken de topspelers, maar Novak Djokovic maakte bij Servië wel zijn opwachting. Hij zag vrijdag de Rus Daniil Medvedev opgeven en daarmee bracht hij zijn land op 2-0. Een dag later zetten Viktor Troicki en Nenad Zimonjic zijn land op een onoverbrugbare 3-0 voorsprong.

De tussenstanden in de Davis Cup

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl