NOS VoetbalAangepast

Anastasiou: het is rustig bij Roda JC

Anastasiou: het is hier heel rustig

Voor Yannis Anastasiou is er niets veranderd in het Parkstad Limburg Stadion. Dat Roda JC in de laatste fase van de winterse transferperiode de ene na de andere nieuwe speler kon begroeten en een nieuwe mede-eigenaar en adviseur zag binnenlopen, had volgens de trainer van de Limburgse eredivisieclub niet voor onrust gezorgd.

"Dat heeft geen invloed gehad op onze voorbereiding op Ajax. Het is heel rustig hier. Ik doe mijn werk en blijf dat doen", stelde Anastasiou.

Roda JC bleef zondag op de voorlaatste plaats in de eredivisie staan door de nederlaag tegen Ajax. En in Limburg hadden ze op meer gehoopt na de financiële impuls van de Zwitserse bankier Akelsej Korotajev, waardoor negen nieuwe spelers het trainingsveld op stapten.

Een nieuweling in de basis

Tegen de Amsterdammers verscheen er echter maar eentje in de basis: Mohamed El Makrini. In de tweede helft kwamen ook nieuwe krachten als Thanasis Papazoglou, Simeon Raykov en Gyliano van Velzen nog binnen de lijnen.

Anastasiou vond die ene nieuweling in de basis niet zo gek. "El Makrini verving de zieke Auassar. Ik heb gekozen voor vastigheid in het team. De nieuwelingen zijn natuurlijk om te gebruiken, niet om te hebben. Sommigen moeten zich echter aanpassen aan ons spel en de jongens die tegen Ajax hebben gespeeld, hebben het goed gedaan", zei de trainer.

Volgens Anastasiou was er in de aanloop naar het duel met Ajax niets te merken van onrust. "Binnen het team was er niets bijzonders aan de hand. We hebben de ploeg klaargemaakt voor het duel met Ajax, er was rust. En ik ben het wel gewend dat er bekende mensen om me heen zitten. We zijn niet beziggeweest met wat er rechts en links gebeurde. De focus lag gewoon op de wedstrijd."

De trainer zag zijn team zondag hard werken tegen Ajax. "Er had voor ons meer ingezeten. Het was een wedstrijd voor 1-1. Ajax krijgt via Klaassen een kans en scoort, wij krijgen twee goede kansen via Ajagun en scoren niet. Dat is voetbal. In de slotfase komt er meer ruimte voor Ajax, omdat wij jagen op de gelijkmaker."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl