NOS VoetbalAangepast

Roda JC stunt met binnenhalen Anelka

Aankopen 'transfergekke' Roda JC op advies Anelka

Roda JC heeft na enkele stormachtige dagen op de winterse transfermarkt opnieuw voor een verrassing gezorgd, ditmaal met het aantrekken van Nicolas Anelka. De Fransman komt echter niet als speler naar Limburg, maar gaat als adviseur aan de slag bij de eredivisionist.

De 37-jarige oud-international komt op voorspraak van de nieuwe mede-clubeigenaar Aleksej Korotajev naar Roda JC. Anelka, die de Zwitser vaker van adviezen heeft voorzien, gaat werkzaamheden verrichten in de jeugdopleiding en zal als scout gaan opereren in Frankrijk.

De club haalde dankzij Anelka al de 21-jarige buitenspeler Lyes Houri binnen.

We zijn natuurlijk trots dat we iemand van zijn kaliber aan onze organisatie kunnen toevoegen.

Ton Caanen - technisch directeur Roda JC

"Toen ik in Dubai was, heb ik Nicolas leren kennen en gesprekken met hem gevoerd over voetbal. Ik had meteen het idee dat ik niet alleen te maken had met een ex-topvoetballer, maar ook met iemand die een zeer interessante gedachte heeft", aldus technisch directeur Ton Caanen.

"We zijn natuurlijk trots dat we iemand van zijn kaliber aan onze organisatie kunnen toevoegen. We gaan nu samen met Aleksej Korotajev bekijken hoe we precieze invulling gaan geven aan zijn rol."

De Fransman wordt komende vrijdag om 16.00 uur gepresenteerd tijdens een persconferentie in Kerkrade.

Nicolas Anelka in zijn hoogtijdagen als speler van Chelsea in 2009

Kleurrijke loopbaan

Anelka speelde onder meer voor Paris Saint-Germain, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Chelsea, Manchester City en Juventus. In totaal was hij voor twaalf verschillende clubs actief.

Hij kwam 69 keer voor het Franse nationale elftal uit, waarin hij 14 doelpunten maakte. Anelka werd tijdens het WK van 2010 in Zuid-Afrika weggestuurd bij Les Bleus na een ruzie met toenmalig bondscoach Raymond Domenech.

2010: Anelka zorgt voor tumult in Franse selectie tijdens WK

Vanavond in het Sportjournaal om 18.45 uur wordt er met een reportage uitgebreid stilgestaan bij de verrassende ontwikkelingen in Limburg. Roda JC zal dan ook een toelichting geven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl