Een van de gevaarlijke afslankmiddelen
NOS NieuwsAangepast

NVWA waarschuwt weer voor gevaarlijke afslankmiddelen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt opnieuw voor het gebruik van verboden afslankmiddelen. Mensen die Wispy Life, Wispy Tea, Emtea, Irem Naturel of Niva Detox gebruiken, moeten daarmee stoppen. In de middelen zijn stoffen ontdekt die ook in medicijnen zitten en ernstige bijwerkingen kunnen veroorzaken.

Er hebben zich al gebruikers gemeld met hartklachten, angst, hoge bloeddruk en duizeligheid.

De afslankmiddelen worden op Facebook en Instagram aangeboden als natuurlijke producten. De NVWA pakte vorige maand twee mensen op wegens handel in deze verboden afslankmiddelen.

Verkopers die de producten nog in hun assortiment hebben, moeten de verkoop direct staken en de NVWA inlichten.

In oktober waarschuwde de NVWA ook al voor de gevaarlijke afslankproducten. Toen was een melding binnengekomen van een vrouw die na het gebruik van afslankthee zou zijn overleden aan acute hartproblemen.

Goed opletten

Een woordvoerder adviseert mensen die toch afslankpillen willen slikken om goed het etiket te bekijken. "Je moet niet zomaar alles slikken, maar kijken wat erin zit."

Afslankpillen zijn voedingssupplementen. De toezichthouder zegt dat mensen voorzichtig moeten zijn met het kopen van voedingssupplementen en kruidenpreparaten via internet, omdat er verboden stoffen in kunnen zitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl