Emtea-advertenties op Marktplaats
NOS Nieuws

Afslankthee veroorzaakt mogelijk hartproblemen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt voor afslankthee en -capsules van de merken Emtea, Irem Natural en Niva detox. Uit onderzoek blijkt dat de kruidenthee is vermengd met medicijnen die mogelijk longproblemen en hart- en herseninfarcten kunnen veroorzaken.

Aan de kruidenpreparaten is het geneesmiddel sibutramine toegevoegd. Dit geneesmiddel werd in 2010 van de Europese markt gehaald omdat gebruikers klaagden over duizeligheid, slapeloosheid en een droge mond. Ook lijkt er een verband te zijn tussen het medicijn en de longziekte pulmonale arteriële hypertensie en hart- en herseninfarcten.

Overleden

Bij de NVWA is een melding binnengekomen over een jonge vrouw die na het gebruik van afslankthee zou zijn overleden aan acute hartproblemen. Ook hebben zich mensen gemeld die ernstige bijwerkingen kregen, zoals een verhoogde hartslag en een verhoogde bloeddruk.

De middelen worden op internet aangeboden via webshops, Facebook en Marktplaats. Ook worden de afslankmiddelen aan de deur verkocht.

De NVWA ontraadt dringend het gebruik van deze producten. Bedrijven die ze verkopen moeten dat melden bij de voedselautoriteit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl