De twee mannen van 23 schoten het slachtoffer voor de deur van zijn huis neer
NOS NieuwsAangepast

Twintig jaar cel voor liquidatie in IJsselstein

Twee mannen uit Vianen die vorig jaar in IJsselstein een 37-jarige man hebben geliquideerd, hebben twintig jaar celstraf gekregen. De rechtbank oordeelde dat de mannen schuldig zijn aan moord. Ook moeten de daders 60.000 euro schadevergoeding betalen aan de nabestaanden. De celstraf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De schutters van 23, Bowy T. en Abdelghani el H., kennen elkaar uit de jeugdgevangenis. De mannen waren bewapend met een AK-47 en een pistool. Het is onduidelijk waarom ze het slachtoffer uit IJsselstein voor de deur van zijn huis hebben doodgeschoten.

De man was net achter het stuur van zijn auto gaan zitten toen hij werd doorzeefd met kogels. Hij raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis.

Psychische schade

Zijn 7-jarige dochter zat naast hem op de bijrijdersstoel. Het meisje bleef ongedeerd, maar heeft volgens de rechter grote psychische schade opgelopen.

De twee mannen probeerden volgens het OM na de liquidatie te vluchten in een gestolen auto, maar die wilde niet starten. Ze gingen er vervolgens lopend vandoor. Een van hen kon kort daarna worden aangehouden in een tuinhuisje. De tweede verdachte werd enkele dagen later opgepakt. Een van de mannen is in een andere zaak eerder veroordeeld tot jeugd-tbs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl