1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS WielrennenAangepast

Baanrenner Bos wil met Beat 'nieuwe profploeg' creëren

Wielrenner Theo Bos heeft een nieuwe ploeg gevonden. Op de baan, welteverstaan. De 33-jarige Bos verlaat het Zuid-Afrikaanse team Dimension Data en gaat fietsen voor de nieuwe formatie Beat.

Beat
Theo Bos in zijn nieuwe Beat-shirt

"Persoonlijk heb ik mijn zinnen voor de komende jaren opnieuw op de baan gezet", aldus Bos. "Ik ga het traject in richting de WK in Hongkong. Ik wil mijzelf op en top voorbereiden op de kilometer, waar ik om de medailles wil gaan strijden."

Bos kiest voor Beat, omdat het concept van de wielerclub hem erg aanspreekt. "Ik ken de oprichter al heel lang en ik wil graag een steentje bijdragen aan de club. Hopelijk lukt het om uiteindelijk een professionele baanploeg te creëren."

BEAT, geen wielerploeg maar een wielerclub

Het begin is gemaakt, want Bos is de eerste renner van naam die zich aan de wielerclub van Beat verbindt. "Ik had op de weg kunnen blijven fietsen, maar voor commerciële ploegen is een baanwielrenner niet zo interessant."

"Nu ben ik het uithangbord van deze club en zij ondersteunen mij in voorbereiding op de WK. Ik hoop de komende jaren bij WK's en wereldbekers nog mee te kunnen doen om de medailles."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl