De Essalam moskee in Rotterdam
NOS NieuwsAangepast

Extra veiligheidsmaatregelen bij grote moskeeën in de Randstad

Vier grote moskeeën in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht sluiten de deuren tijdens gebedsmomenten of zetten beveiligers in. De moskeeën willen zo voorkomen dat mensen kunnen binnendringen en slachtoffers kunnen maken zoals in Quebec is gebeurd. Volgens een woordvoerder namens de moskeeën is het een rigoureuze maatregel, omdat de gebedshuizen juist altijd open willen staan voor iedereen.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) zegt dat er op dit moment geen aanleiding is voor extra veiligheidsmaatregelen bij moskeeën in Nederland. De politie en gemeenten hebben nauw contact met de moskeeën en de NCTV zelf ook. Indien nodig worden er lokaal passende maatregelen genomen.

De vier moskeeën zijn de Blauwe Moskee in Amsterdam, de Essalammoskee in Rotterdam, As-Soennah Moskee in Den Haag en Moskee Omar Al Farouq in Utrecht. De besturen van de vier moskeeën hielden vandaag een spoedberaad naar aanleiding van de aanslag in Quebec.

Daar kwamen afgelopen avond lokale tijd zes mensen om het leven. Twee daders schoten in de moskee om zich heen. Ze zijn allebei opgepakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl