Lewis Baker (l) heeft Vitesse op voorsprong gezet tegen AZ

Vitesse wint in eigen huis van AZ

Vitesse heeft zijn achterstand op de subtop in de eredivisie verkleind door thuis met 2-1 van AZ te winnen.

De gasten begonnen sterk en de lat stond een goal van Ben Rienstra de weg. Vitesse kwam op 1-0 door een bekeken schot van Lewis Baker, waarbij doelman Sergio Rochet allerminst vrijuit ging.

In het vervolg van de eerste helft was de thuisclub sterker, maar pas na de rust verdubbelde het de marge. Deze keer strafte Nathan geschutter van de AZ-sluitpost af.

De spanning kwam terug doordat Guram Kasjia de bal in zijn eigen doel werkte nadat eerst doelman Eloy Room de kopbal van Levi Garcia gekeerd had. AZ vatte door die meevaller moed en zette Vitesse onder druk. Rienstra kreeg de beste kans op de 2-2, maar hij gleed de bal van dichtbij naast het doel.

Vitesse-speler Arnold Kruiswijk stapte overigens als recordhouder van het veld af: hij loste John Veldman af als de veldspeler met de meeste speelminuten zonder doelpunt in de eredivisie. De verdediger staat op inmiddels 25.188 minuten.