Usain Bolt
NOS Sport

Nuchtere Bolt na verlies goud Peking: zulke dingen gebeuren

Usain Bolt heeft voor het eerst gereageerd nu zeker is dat hij de gouden olympische estafettemedaille van Peking 2008 kwijt is. De 30-jarige Jamaicaan doet dat opvallend nuchter: "Zulke dingen gebeuren in het leven."

Zijn ploeggenoot Nesta Carter is de reden dat Bolt één gouden plak minder heeft. Uit een hertest is gebleken dat Carter op de 4x100 meter liep met het verboden middel methylhexanamine in zijn lichaam. "Ik heb hem nog niet gesproken, maar ik hoop dat hij het zichzelf niet zo kwalijk neemt", aldus een milde Bolt.

De snelste man ter wereld is niet bang dat de zaak invloed heeft op de manier hoe mensen zijn eigen carrière benaderen. "Ik heb er hard voor gewerkt en heb mijn individuele dominantie door de jaren heen aangetoond. Met het verliezen van één medaille zal daar weinig aan veranderen."

Eentje minder in prijzenkast

Bolt heeft nu nog acht olympische titels achter zijn naam staan; hij was drie keer op rij de beste op de 100 meter en 200 meter en hij was met Jamaica de snelste in Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016).

Na de WK in augustus in Londen neemt Bolt afscheid als topsprinter.

Gouden olympische medailles Usain Bolt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl