NOS SportAangepast

Ook Raonic kan Nadal niet stoppen

Nadal zet Raonic in drie sets aan de kant

Rafael Nadal heeft voor de vijfde keer de laatste vier van de Australian Open bereikt. De als negende geplaatste Spanjaard, winnaar in 2009, wees in de kwartfinales de Canadees Milos Raonic met 6-4, 7-6 (7), 6-4 terug.

Slim serverend en soepel retournerend trok Nadal de eerste set naar zich toe. Met een lob op de backhandkant van de Canadees, vorig jaar halvefinalist en in Melbourne als derde ingeschaald, pakte Nadal in de zevende game de voor de set beslissende break.

Rafael Nadal bereikt de halve finales van de Australian Open

Nadal was ook in de tweede set beter, maar na een paar missers met zijn forehand bood hij Raonic bij een 4-5 achterstand drie setpunten. Raonic speelde echter veel te verkrampt om die te benutten waarna de set uitdraaide op een tiebreak.

In die tiebreak kwam Raonic, met Richard Krajicek als coach, dankzij een sublieme lob op 6-4 en kreeg hij nog eens twee setpunten. Nadal werkte de eerste weg met een backhand langs de lijn, waarna Raonic met een dubbele fout eigenhandig zijn vijfde setpunt verprutste. Op 7-6 bleek ook een zesde setpoint niet aan de Canadees besteed.

Gebrek aan lef

Setwinst had Raonic vertrouwen kunnen geven voor het vervolg, maar in de derde set ontbrak het hem aan lef om Nadal echt aan te pakken. En die bleek ook in die set op vrijwel alle fronten beter.

Om voor de vierde keer de eindstrijd te halen moet Nadal af zien te rekenen met Grigor Dimitrov die in drie sets David Goffin versloeg. Nadal won zeven van de acht onderlinge duels, maar de Bulgaar stapte vorig jaar in Peking bij de laatste ontmoeting als winnaar van de baan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl