Grigor Dimitrov is te sterk voor de Belg David Goffin
NOS SportAangepast

Dimitrov ten koste van Goffin in halve finales

Grigor Dimitrov heeft zich voor het eerst geplaatst voor de halve finales van de Australian Open. Die mijlpaal bereikte de Bulgaar door de als elfde geplaatste Belg David Goffin te verslaan: 6-3, 6-2, 6-4.

Dimitrov, die zich een keer eerder onder de laatste vier geschaard had op een grandslamtoernooi (Wimbledon in 2014), was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij.

De Belg liet zich echter niet zo maar aan de kant zetten, knokte voor elk punt en maakte verschillende keren een achterstand ongedaan. De foutenlast van Goffin was echter bijna twee keer zo groot (46 tegen 25 afzwaaiers), waardoor hij de zege van de nummer vijftien van de wereld nooit serieus in gevaar kon brengen.

Passief begonnen

"De eerste set was zenuwslopend", keek Dimitrov terug op de wedstrijd. "Ik voelde dat ik in vorm was, maar ik begon te passief en raakte de ballen niet op een manier zoals ik dat kan. Maar na elke game kwam ik beter in mijn spel en voelde ik me steeds lekkerder."

Dimitrov lijkt met zijn plaats in de halve finales weer helemaal terug. De Bulgaar stond begin 2015 in de mondiale toptien, maar daarna zakte hij ver weg.

"Ik heb in een enorme achtbaan gezeten", zei Dimitrov, die onder meer zijn relatie met Maria Sjarapova op de klippen zag lopen. "Ik ben toch blij hoe de zaken zijn gelopen. Ik waardeer alles nu veel meer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl