Trump tijdens de persconferentie na zijn bezoek aan de CIA
NOS NieuwsAangepast

Trump vol lof over de CIA, geen woord over demonstraties

De Amerikaanse president Trump heeft de inlichtingendienst CIA na een bezoek aan het hoofdkwartier overladen met lof. "Ik sta 1000 procent achter jullie", en "We zitten allemaal op dezelfde golflengte", zei de nieuwe president.

Tijdens de verkiezingen haalde Trump meerdere keren hard uit naar de CIA en de federale politiedienst FBI, met name nadat er een rapport was uitgelekt over een onderzoek van de diensten naar de banden van Trump met het Kremlin.

In een toespraak voor 400 CIA-medewerkers in hun hoofdkwartier in Langley zei hij dat de media zijn woorden hadden verdraaid; journalisten behoren volgens Trump tot "de meest oneerlijke menselijke wezens op aarde".

Demonstraties

Bij de CIA benadrukte Trump dat niemand meer vertrouwen heeft in de geheime diensten dan hij. "Ik sta zó achter jullie. Ik hou van jullie, ik respecteer jullie. Er is niemand die ik meer respecteer."

Hij sprak met geen woord over de demonstraties overal in de wereld tegen zijn presidentschap. Alleen al in de hoofdstad Washington kwamen daar meer dan een half miljoen mensen op af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl