NOS SchaatsenAangepast

Wüst aan leiding na eerste dag sprinttoernooi

Ireen Wüst staat na de eerste dag van de KPN NK sprint verrassend aan de leiding. De 30-jarige schaatsster klokte de snelste tijd op de 1.000 meter (1.15,73) en staat na twee afstanden bovenaan in het algemeen klassement.

NK sprint: eerste 1.000 meter (v)

Titelverdedigster Sanneke de Neeling noteerde de tweede tijd, maar gaf met 1.16,92 wel een dikke seconde toe. Ze zakte daardoor naar de tweede plaats in het klassement. De derde tijd (1.17,22) was voor Anice Das, die nu ook derde staat na de eerste dag.

"Na de 500 meter baalde ik een beetje", vertelde Wüst na afloop. "Stiekem hoopte ik toch op een 38,9. Het was een oké-rit. Ik ben op zich wel tevreden, maar het mag nog wel iets harder."

Wüst won nog nooit de Nederlandse titel op de sprint. "Ik ga er alles aan doen om zondag op het hoogste treetje te staan. Toch weet ik voor negentig procent zeker dat ik niet naar de WK sprint ga. Ook al zit het stiekem nog wel in mijn achterhoofd. Eerst zondag nog een goede dag schaatsen."

Wüst: het mag nog wel iets harder

Twee startbewijzen voor WK sprint

Naast de Nederlandse titel zijn er ook nog twee startbewijzen te verdienen voor de WK sprint, die op 27 en 28 februari in Calgary (Canada) worden gehouden.

Alleen Jorien ter Mors heeft zich al geplaatst voor het toernooi in Calgary. Marrit Leenstra, de nummer twee van vorig jaar, doet dit weekend niet mee in Heerenveen omdat ze zich wil voorbereiden op de WK afstanden. Dat betekent dus definitief geen WK sprint voor Leenstra.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl