Marrit Leenstra tijdens de EK sprint in Heerenveen
NOS SchaatsenAangepast

Leenstra en Verbij zeggen af voor NK sprint

Marrit Leenstra en Kai Verbij komen het komende weekeinde niet in actie bij de KPN NK sprint. Beiden geven de voorkeur aan een andere voorbereiding op de WK's die dit seizoen nog volgen.

"Dit is een heel belangrijk trainingsblok voor de WK afstanden en daarom wil ik dat niet onderbreken", stelt Leenstra. De 27-jarige Friezin kiest voor een trainingskamp in Inzell om op de WK afstanden zo goed mogelijk te presteren. Daarmee neemt ze ook genoegen met het feit dat ze zich niet kan plaatsen voor de WK sprint.

"Soms moet je keuzes maken. Ik zou nog aangewezen kunnen worden als reserve. Mocht er iemand uitvallen, dan wil ik graag klaarstaan", aldus Leenstra. Komend weekend zijn de laatste twee startbewijzen te verdienen voor het toernooi in Calgary. Alleen Jorien ter Mors is al zeker van de WK sprint.

Kai Verbij tijdens de EK sprint in Thialf

Verbij al zeker van WK's

Verbij is als Europees kampioen op de sprint en als Nederlands kampioen op de 1.000 meter al zeker van deelname aan de WK sprint en WK afstanden. "Ik wil mij volledig richten op de komende twee WK's en daar past een NK sprint niet in", stelt Verbij.

De WK afstanden zijn van 9 tot en met 12 februari op de olympische baan in het Zuid-Koreaanse Gangneung. De WK sprint zijn op 27 en 28 februari in Calgary.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl