Gambianen ontvluchten de hoofdstad onder toezicht van het leger
NOS NieuwsAangepast

Scherper reisadvies voor Gambia: ga niet naar hoofdstad Banjul

Vanwege de oplopende spanningen in Gambia heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het negatief reisadvies voor het West-Afrikaanse land verder aangescherpt. Mensen die in de hoofdstad Banjul zijn, krijgen het advies zoveel mogelijk binnen te blijven.

Eerder werd al geadviseerd alleen naar het land te reizen als het echt niet anders kon. Nu geldt voor Banjul het advies er helemaal weg te blijven. Gisteren werden Nederlanders uit het land geëvacueerd.

Ook reizen binnen het land, bijvoorbeeld naar de luchthaven, wordt afgeraden. "Reis alleen naar andere bestemmingen als dat noodzakelijk is", zegt het ministerie. "De noodtoestand blijft van kracht. Het vliegveld van Banjul is open maar kan plotseling worden gesloten."

Machtsoverdracht

Vandaag moet in Gambia de machtsoverdracht plaatsvinden, maar vooralsnog weigert de zittende president Jammeh te vertrekken. Vannacht liet hij een deadline verstrijken.

"Mogelijk heeft dit een militaire interventie van de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse landen tot gevolg", zegt het ministerie. "Hierdoor kan onrust en geweld ontstaan, met name in de stad Banjul." President Jammeh zou nog steeds in de hoofdstad zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl