Noordlaren krijgt morgen primeur voor natuurijsmarathon

tijd van publicatie Aangepast
ANP

Noordlaren krijgt de primeur voor de eerste marathon op natuurijs. Niet vandaag, maar morgenochtend. Dat heeft Willem Hut, competitieleider van de KNSB, bevestigd.

Het ijs heeft nog niet de vereiste 3 centimeter dikte, maar met nog een nacht vorst is het ijs morgenochtend dik genoeg. 

Woensdag om 10.00 uur is het de beurt aan de vrouwen. De wedstrijd voor de mannen start om 11.00 uur.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Hut: Noordlaren krijgt eerste marathon op natuurijs

Vorig jaar

Vorig jaar, op 19 januari 2016, mocht Haaksbergen de eerste natuurijsmarathon van het seizoen organiseren, nadat er twee winters achter elkaar helemaal geen marathon mogelijk was. Daarvoor had Noordlaren drie keer op rij de eer om de marathon te organiseren.

Irene Schouten won bij de vrouwen vorig jaar in Haaksbergen. Bij de mannen ging de zege toen naar Gary Hekman. 

Geen Haaksbergen of Arnhem 

Alleen Haaksbergen en Arnhem waren in eerste instantie in de race om de eerste natuurijsmarathon van het seizoen te organiseren. Al snel werd duidelijk dat het in Arnhem niet ging lukken. 

De KNSB deed vanmorgen een meting in Haaksbergen. Willem Hut van de KNSB zei dat het in Haaksbergen eigenlijk flink zou gaan vriezen, maar het viel tegen. "Waar we bang voor waren is helaas aan de orde. We moeten concluderen dat het ijs niet dik genoeg is."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Is het ijs in Haaksbergen dik genoeg?

STER Reclame