NOS Voetbal

Scheidsrechter Blom geeft toe: Kuijt stond buitenspel

Blom geeft toe: Kuijt stond buitenspel

Dirk Kuijt maakte in Kerkrade twintig minuten voor tijd de verlossende openingstreffer voor koploper Feyenoord. De aanvoerder schoot met rechts binnen, maar daarbij stond hij met zijn linkerbeen zo'n dertig centimeter buitenspel.

Dat geeft scheidsrechter Blom na afloop van de wedstrijd eerlijk toe. "We hadden hem af moeten keuren", zegt hij nadat hij de beelden een paar keer heeft teruggekeken. "Alle lichaamsdelen waarmee een speler kan scoren tellen mee in de beoordeling. Maar met het blote oog is het heel lastig te zien. Dit is de assistent-scheidsrechter niet te verwijten."

Videoscheidsrechter?

Als deze situatie zich had voorgedaan tijdens een bekerwedstrijd, dan had Blom aan de bel getrokken als hij in het hokje van de videoscheidsrechter had gezeten. "Zeker. Dan hadden we de wedstrijd hervat met een indirecte vrije trap, in plaats van een aftrap na een geldig doelpunt."

Feyenoord won uiteindelijk met 2-0. En de reactie van de doelpuntenmaker zelf? "Dat soort dingen dwing je gewoon af. Het zit gedurende het seizoen wel eens mee, en ook wel eens tegen. We moeten van onze eigen kracht uitgaan en lekker naar onszelf kijken", aldus Kuijt.

Kuijt: dit soort dingen dwing je af

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl