ANP

De vrouw van een Nederlands slachtoffer van de terreuraanslag op het internationale vliegveld van Brussel, in maart, klaagt Twitter aan. Volgens de vrouw heeft het medium niets gedaan om te voorkomen dat Islamitische Staat Twitter gebruikt als "krachtig wapen voor terrorisme".

In de aanklacht die bij een rechtbank in New York is ingediend, stelt de vrouw van de uit Maastricht afkomstige Alexander Pinczowski dat IS Twitter gebruikt om aanhangers te werven, propaganda te verspreiden en angst te zaaien. Zij roept het bedrijf op de banden met mensen die "onze manier van leven kapotmaken" te beëindigen.

De weduwe diende de aanklacht in samen met de nabestaanden van een Amerikaanse die in november 2015 bij de terreuraanslagen in Parijs om het leven kwam. Zij eisen een nog onbekende schadevergoeding.

Alexander Pinczowski (29) en zijn zus Sascha (26) woonden al jaren in New York, maar kwamen uit Maastricht. Op 22 maart vorig jaar wilden zij vanuit Brussel naar New York vliegen. Iets voor 08.00 uur belden ze nog naar huis. Tijdens dat telefoontje hoorde de familie in Maastricht een ontploffing en werd de verbinding verbroken.

STER reclame