NOS NieuwsAangepast

Ook veel ongelukken op lokale wegen

IJzel en sneeuw hebben ook op veel lokale wegen in het land tot ongelukken geleid. Vooral in de vroege ochtend en afgelopen nacht waren er slippartijen, blijkt uit een rondgang langs de regionale omroepen.

De meest ongelukken doen zich voor in Limburg. De regionale omroep L1 meldde aan het begin van de middag tientallen aanrijdingen. In Drenthe zijn zeker zeven ongelukken gebeurd. Bij de meeste aanrijdingen raakte niemand gewond, automobilisten kwamen met de schrik vrij.

RTV Oost meldt dat de N50 zo glad is als een ijsbaan. Automobilisten rijden daar met een gemiddelde snelheid van hooguit 30 kilometer per uur. Sommige vrachtwagenchauffeurs durven niet verder te rijden. Ze hebben hun truck langs de kant van de weg gezet. Op de N11 bij Bodegraven raakte een auto te water, maar niemand raakte gewond.

Strooiwagens

Alleen al in de provincie Friesland zijn 21 strooiwagens ingezet om de gladheid op wegen te bestrijden. In Den Haag reed een speciale tram die pekel verspreidde om de rails ijsvrij te houden.

Ook op het spoor zijn problemen. Op het traject Hoorn-Enkhuizen reden vanaf Kersenboogerd geen treinen door ijzel op de bovenleiding. Reizigers hadden om dezelfde reden ook vertraging op het traject Vlissingen-Roosendaal.

Keerzijde

Het winterse ongemak heeft ook een keerzijde. Op foto's op de website van RTV Utrecht staan sleeënde kinderen en andere idyllische plaatjes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl