Een SU-33 stijgt op van de Koeznetsov
NOS NieuwsAangepast

'Rusland begint met terugtrekken deel troepen uit Syrië'

Rusland gaat beginnen met de terugtrekking van een deel van de Russische troepen en het materieel uit Syrië. Dat meldt het Russische persbureau TASS. Om hoeveel manschappen het gaat, is niet duidelijk.

"Overeenkomstig met de wens van president Poetin, begint het Russische ministerie van Defensie met het verkleinen van de troepenmacht in Syrië", zegt stafchef van het Russische leger Valeri Gerasimov tegen het persbureau.

Onder meer het vliegdekschip de Admiraal Koeznetsov, dat vanuit de Middellandse Zee de luchtmacht ondersteunde, zal worden teruggetrokken, volgens de generaal. Ook de rest van de flottielje dat bij de Koeznetsov hoort, zal de Middellandse Zee verlaten.

Bestand

Afgelopen december ging Poetin akkoord met een verkleining van de Russische aanwezigheid in Syrië.

In december werd een bestand gesloten met de rebellen in het land. Het is de bedoeling dat er half januari vredesbesprekingen worden gehouden in Astana, in Kazachstan. De initiatiefnemers zijn Rusland, Iran en Turkije.

Rusland is een belangrijke bondgenoot van president Assad en heeft diens strijdkrachten de afgelopen maanden militair gesteund, onder meer in de strijd rond Aleppo. In maart kondigde de Russische regering ook een grote terugtrekking aan uit Syrië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl