• AFP
    Iñaki Williams viert zijn goal tegen Barcelona
  • EPA
    Iñaki Williams haalt uit voor de 2-0

Groot was de schrik toen bij Yeray Alvarez teelbalkanker werd geconstateerd. Tijdens een operatie eind vorig jaar werd bij de 21-jarige verdediger van Athletic Club een tumor uit zijn rechtertestikel verwijderd. Donderdag zag hij zijn club vanaf de tribune met 2-1 winnen van FC Barcelona in de Copa del Rey.

Voorafgaand aan de wedstrijd droegen beide teams T-shirts om de geboren Bask te steunen. Net op het moment dat het publiek in stadion San Mamés Barria in de 27ste minuut (het rugnummer van Yeray is 27) ook bezig was met een eerbetoon scoorde Iñaki Williams met een prachtige uithaal. Yeray vierde de goal met een grote glimlach.

De goal van Williams was de tweede van de thuisploeg. Drie minuten eerder had Aritz Aduriz de thuisploeg op voorsprong gekopt. Kort voor rust werd Barcelona een penalty onthouden toen Neymar gevloerd werd, maar na de pauze zorgde Lionel Messi met een vrije trap via de handen van Gorka Iraizoz en de lat voor de belangrijke tegentreffer.

In de slotfase werd Bilbao een negental na de tweede gele kaart van Ander Iturraspe en Raúl García. Barça profiteerde niet, al raakte Messi in de extra tijd nog wel de paal. Daardoor liet Yeray bij het verlaten van de tribune opnieuw een glimlach zien.

Barcelona krijgt volgende week woensdag de kans om het verlies recht te zetten tijdens de return in Camp Nou. De winnaar van de dubbele confrontatie gaat naar de kwartfinales.