Zinedine Zidane
NOS VoetbalAangepast

Real viert succesjaar Zidane met zege

Precies een jaar geleden nam Zinedine Zidane het roer bij Real Madrid over van Rafael Benítez. Met een 3-0 zege op Sevilla in de achtste finales van de Copa del Rey sloot hij woensdagavond zijn eerste succesjaar als hoofdcoach van de Koninklijke in stijl af. Volgende week is de return.

Zonder onder anderen Cristiano Ronaldo had Real in het eigen Bernabéu geen moeite met Sevilla. James Rodríguez, die in de competitie dit seizoen nog maar acht keer speelde, trok al snel de hoofdrol naar zich toe. Na geklungel van Gabriel Mercado en Steven N'Zonzi in de verdediging profiteerde de Colombiaan en hij plaatste de bal met links in de hoek.

James Rodríguez

Nog in de eerste helft kopte Raphaël Varane Real naar 2-0 en vanaf de strafschopstip was James Rodríguez op slag van rust goed voor de derde goal. Na rust bleef Real sterker, maar de ploeg van Zidane verzuimde de score uit te bouwen.

Zidane pakte sinds zijn aantreden meer prijzen (3) dan dat hij nederlagen (2) leed. Hij verloor als coach van Real alleen van Atlético Madrid (27 februari 2016, 0-1) en VfL Wolfsburg (6 april 2016, 2-0). Real heeft nu al 38 wedstrijden op rij in alle competities niet verloren. Dat is er één minder dan het record in Spanje, nu nog in handen is van FC Barcelona.

Real Madrid onder Zidane

CompetitieTitelsWedstrijdenGewonnenGelijkVerloren
La Liga0352861
Champions League113751
WK voor clubs12200
Copa del Rey03300
Europese Supercup11100
Totaal35441112

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl