Nemanja Gudelj
NOS VoetbalAangepast

Gudelj verlaat Ajax voor Chinese miljoenen

Nemanja Gudelj verruilt Ajax voor een lucratief avontuur in China. De 25-jarige middenvelder verkast per 25 januari 2017 naar Tianjin Teda. Hij tekent voor drie jaar met een jaarsalaris van naar verluidt vijf miljoen euro, exclusief bonussen.

Gudelj stond nog tot medio 2020 onder contract bij Ajax, maar was persona non grata geworden in Amsterdam. Begin november vorig jaar werd hij door Ajax-trainer Peter Bosz uit de selectie gezet. De middenvelder had in een gesprek met de trainer laten weten dat hij het mentaal niet kon opbrengen om op de reservebank te zitten.

Grote geld

Gudelj kwam in de zomer van 2015 over van AZ en stond in zijn eerste seizoen alle eredivisiewedstrijden in de basis. Dit seizoen begon hij onder Bosz ook als basisspeler, maar de Serviër verloor zijn plaats. Hij speelde zes duels, waarvan vijf in de basis.

Tianjin, dat afgelopen seizoen in de Chinese Super League elfde werd, betaalt naar verluidt 5,5 miljoen euro voor de zeventienvoudig Servisch international. De Serviër is niet de enige speler die zwicht voor het grote geld uit China. Zo gingen Carlos Tévez en Axel Witsel hem vorige week voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl