Nemanja Gudelj ANP Pro Shots

Ajax-trainer Peter Bosz heeft na Anwar El Ghazi ook Nemanja Gudelj uit de A-selectie gezet. Volgens een verklaring van Ajax heeft de middenvelder in een gesprek met Bosz laten weten dat hij het mentaal niet kan opbrengen om op de reservebank te zitten.

Dat was voor Bosz en zijn staf aanleiding Gudelj niet op te nemen in de selectie voor de uitwedstrijd van zondag tegen AZ en hem ook tot nader order uit de A-selectie te zetten. Gudelj heeft om die reden zaterdagmiddag apart van de groep getraind.

Overmars: deze mentaliteit past niet bij topsporter

"Wij worden genoodzaakt deze maatregel te nemen", reageert directeur spelersbeleid Marc Overmars. "Ik heb inmiddels ook met Nemanja gesproken. Wij vinden deze mentaliteit niet passen bij een topsporter. Hij vertrekt maandag naar de nationale ploeg en zodra hij terugkomt zullen we met hem om de tafel gaan om te bepalen hoe we dit gaan oplossen." 

Gudelj kwam vorig jaar over van AZ en stond in zijn eerste seizoen alle eredivisiewedstrijden in de basis. Dit seizoen begon hij onder Bosz ook als basisspeler, maar de Servische international verloor zijn plaats. Hij speelde zes duels, waarvan vijf in de basis. 

Viergever terug in selectie

Ajax reist zondag met een groep van 20 spelers naar Alkmaar voor het competitieduel met AZ. Nick Viergever keert terug in de wedstrijdselectie. De verdediger kwam tegen Celta de Vigo niet in actie wegens spierklachten.  

STER reclame