Strictly Family Business
NOS NieuwsAangepast

Haagse seksvideo-rappers langer vast in Suriname

  • Harmen Boerboom

    Correspondent Suriname

  • Harmen Boerboom

    Correspondent Suriname

Drie leden van de Haagse hiphopgroep Strictly Family Business (SFB) blijven nog zeker dertig dagen in de cel. Het Openbaar Ministerie in Suriname heeft dat beslist.

De drie werden een week geleden opgepakt in een hotel op verdenking van seks met een minderjarig meisje en het verspreiden van kinderporno. Ze waren in Suriname om daar samen met andere Nederlandse acts op te treden.

Tijdens een eerder bezoek, in april 2015, zouden ze op een hotelkamer seksuele handelingen hebben verricht met een minderjarig meisje. De video die ze daarvan hadden gemaakt, is verspreid via sociale media.

Advocaat

Het onderzoek naar de zaak loopt nog. De detentie kan na dertig dagen opnieuw worden verlengd.

Advocaat Humphrey Schurman, die de bandleden bijstaat, wil nog niet inhoudelijk op de beslissing reageren. "Ik ga nu met mijn cliënten en hun ouders praten en bekijken welke mogelijkheden de wet biedt om de inverzekeringstelling aan te vechten."

Verscherpte aanpak kindermisbruik

De arrestatie van de Hagenaars komt op een moment waarop het OM in Suriname kindermisbruik harder wil aanpakken. Het onderwerp staat hoog op de agenda van het ministerie van Justitie en Politie.

Het afgelopen jaar zijn drie meldpunten geopend waar verdenkingen van seksueel misbruik kunnen worden gemeld of waar aangifte kan worden gedaan. Minister Van Dijk-Silos liet kort na de aanhouding van het SFB-drietal weten dat ze trots is op de rol van de politie in deze zaak.

Vorige maand werden zes mannen aangehouden die lid waren van een bende pedoseksuelen die minderjarige jongens via Facebook benaderde en hen dwong tot seksuele handelingen en prostitutie.

Noorderslag

SFB staat nog steeds geprogrammeerd voor het Noorderslag-festival dat volgende week in Groningen wordt gehouden. De rappers staan aangekondigd voor een optreden op 14 januari in de Oosterpoort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl