EPA
NOS NieuwsAangepast

Vrouwen na aanrandingen Bangalore: het was een nachtmerrie

"Ik voelde me zo hulpeloos", vertelt de Indiase Pooja. Zij is een van de vrouwen die tijdens de Nieuwjaarsnacht werden betast door mannen in Bangalore. Ze was met vriendinnen Oud en Nieuw aan het vieren in de stad toen ze werd ingesloten. "Er stonden zoveel mannen om me heen, dat ik niet kon zien wie mij aanrandden."

Zodra je je omdraaide, grepen ze naar je.

Pooja, over de aanrandingen

Pooja vierde samen met honderden andere Indiërs het nieuwe jaar in het centrum van van de stad, waar zo'n acht miljoen mensen wonen.

Ineens stonden er alleen maar onbekenden om haar heen. "Zodra je je omdraaide, grepen ze naar je", vertelt ze tegen de BBC. "Ik was zeker niet de enige. Het gebeurde ook bij andere vrouwen. Ook zij waren bang."

AFP
Een vrouw wordt weggevoerd door een vriend bij de jaarwisseling in Bangalore

"Mijn vrienden gingen om mij heen staan en probeerden me te beschermen, maar ik werd alsnog betast", zegt Manisha tegen Times of India. "Ik was zo kwaad dat ik de dader wel iets had kunnen aandoen. Alleen was er niet één schuldige, de hele groep deed mee."

Ik hoop op wat rechtvaardigheid voor de vrouwen die dit moesten doormaken.

Manisha

Een ander slachtoffer, de fotografe Chaitali, voelde zich tot dusver altijd veilig in Bangalore. De stad wordt vergeleken met Silicon Valley en trekt veel mensen aan uit binnen- en buitenland. Ook Chaitali kwam hier twee jaar geleden voor werk. Tot dusver had ze nog nooit iets vervelends meegemaakt.

Maar nu is ze bang dat zoiets nog een keer zal gebeuren, schrijft ze op Facebook

Bewakingscamera filmt aanranding India

Net als Pooja en Manisha is ze haar vertrouwen in de politie kwijt. "Er was geen agent die optrad." Volgens Manisha was de politie sterk in de minderheid. "Maar ze hadden dit veel beter moeten aanpakken. Het was een nachtmerrie. Ik ben erdoor beschadigd."

Die politici zouden hun excuses moeten aanbieden aan alle vrouwen in India.

Chaitili

De vrouwen snappen niet dat er drie dagen later nog steeds niemand is opgepakt. Ze vertellen dat ze zelf geen aangifte hebben kunnen doen, omdat ze niet konden zien wie de daders waren. "Maar er hangen overal camera's", zegt Manisha. "Ik hoop op wat rechtvaardigheid voor de vrouwen die dit moesten doormaken."

Chaitali snapt niets van de uitlatingen van een Indiase minister, die zei dat de aanranding het gevolg was van de 'westerse kleedstijl' van de vrouwen. "Die politici zouden hun excuses moeten aanbieden aan alle vrouwen in India. Ze moeten ervoor zorgen dat wij gewoon naar buiten kunnen, om wat voor reden dan ook."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl