AFP
NOS NieuwsAangepast

Ophef in India over massa-aanranding vrouwen in Bangalore

In India is ophef ontstaan over de aanranding van groepen vrouwen in de stad Bangalore. De vrouwen werden tijdens Nieuwjaarsnacht belaagd door mannen, toen ze op straat feestvierden. Dat gebeurde op verscheidene plekken in de stad.

Lokale journalisten zagen het gebeuren en deden er verslag van. Daarna bemoeiden de politiek en de politie zich ermee. Een minister zei dat vrouwen inderdaad waren aangerand, maar de politiechef van Bangalore ontkende dat en zei dat de journalisten het verhaal hadden opgeblazen.

Nu, na alle aandacht van de media, geeft de politie toch toe dat er sprake is geweest van aanranding. Ze heeft videobeelden gekregen van de aanranding van een vrouw door twee mannen en gaat die ene zaak onderzoeken. De andere zaken worden voor zover bekend nog niet onderzocht. Inmiddels zijn zes mannen gearresteerd, nadat beelden van hen op sociale media waren verschenen.

Bewakingscamera filmt aanranding India

De politiechef heeft gezegd dat vrouwen aangifte kunnen doen. Maar de vraag is of dat gaat gebeuren; veel vrouwen vertrouwen de politie niet. Ook zouden ze niet willen dat hun ouders en andere familieleden weten dat ze hebben feestgevierd.

Seksueel misbruik van vrouwen is een groot probleem in India. De slachtoffers worden vaak zelf als schuldigen aangewezen. Ook nu weer; volgens een Indiase minister is de aanranding in Bangalore het gevolg van de 'westerse kleedstijl' van de vrouwen.

Indiase vrouwenrechtenbewegingen voeren herhaaldelijk actie om aandacht te vragen voor het probleem.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl