Reuters
NOS NieuwsAangepast

Israëlische premier Netanyahu drie uur verhoord in ambtswoning

De politie in Israël heeft premier Benjamin Netanyahu in zijn ambtswoning verhoord. Volgens Israëlische media ging het verhoor vermoedelijk over beschuldigingen van corruptie. De ondervraging heeft drie uur geduurd.

Netanyahu zou ervan verdacht worden dat hij tienduizenden euro's aan geschenken heeft aangenomen van zakenlieden uit binnen- en buitenland. In ieder geval één Amerikaanse zakenman wordt volgens Israëlische media in verband gebracht met de zaak.

Het ministerie van Justitie en de politie willen niets kwijt over het onderzoek naar de premier. Speculaties in de media over corruptie worden door Netanyahu afgedaan als onzin. Volgens een woordvoerder van de premier worden er sinds de laatste verkiezingsoverwinning valse beschuldigingen geuit met het doel hem ten val te brengen.

De premier waarschuwde vanmiddag dat zijn critici niet te vroeg moeten juichen. "Er zal niets uit dit onderzoek komen en jullie zullen gewoon doorgaan met het verspreiden van gebakken lucht."

Tweede onderzoek

Op het terrein rond de woning van Netanyahu zijn grote zwarte schermen geplaatst, om pottenkijkers het zicht te belemmeren.

Volgens Israëlische media loopt er ook nog een tweede, groter onderzoek naar de premier en zijn familie. Daarover zijn geen details bekend. De ondervraging werd gedaan door de speciale recherchedienst Lahav 433, die ook wel de Israëlische FBI wordt genoemd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl