Asielzoekerscentrum Weert
NOS NieuwsAangepast

Niet langer huisarrest voor asielzoekers in Weert

Het huisarrest voor een groep asielzoekers in Weert wordt toch niet verlengd. Burgemeester Heijmans zei vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal dat het de afgelopen dagen relatief rustig is gebleven in zijn gemeente door het noodbevel en hij liet doorschemeren dat hij het huisarrest daarom wilde verlengen.

Heijmans zei wel dat hij nog met de politie en het COA zou overleggen over verlenging van het huisarrest. "Ik laat me adviseren, want als ik een noodbevel uitvaardig, moet het wel gehandhaafd kunnen worden", zei de burgemeester.

De meeste asielzoekers hebben zich de afgelopen dagen aan het noodbevel gehouden en bleven op het terrein van het azc. Slechts een paar asielzoekers overtraden volgens Heijmans het noodbevel en zij zitten nu in vreemdelingendetentie.

Rechter

Het huisarrest gold voor 25 asielzoekers van Noord-Afrikaanse afkomst die geen kans maken op een verblijfsvergunning en in Weert overlast veroorzaakten. Asieladvocaten zeiden dat huisarrest gelijk staat aan vrijheidsontneming en dat daarom de rechter erover moet beslissen. Bugemeester Heijmans vond dat hij geen andere keus had.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl