Zanger Rob van Daal
NOS NieuwsAangepast

Zanger geeft toe: 'Oh Sylvana' gaat wel degelijk over Simons

Het lied Oh Sylvana van Rob van Daal gaat niet over een Russisch meisje, maar over Sylvana Simons. Dat heeft de zanger toegegeven tegen BN DeStem.

Tot nu toe ontkende Van Daal dat het lied ging over het aspirant-Kamerlid Simons. In het dagblad zegt hij nu dat hij het nummer eigenlijk helemaal niet wilde zingen toen hij in oktober de studio binnenstapte.

De Brabantse zanger wist naar eigen zeggen dat er trammelant van ging komen, maar hij ging toch overstag omdat het volgens zijn producer publiciteit zou opleveren. Bovendien was het nummer "een unieke kans om voor het Nederlandse volk op te komen", zegt producer Manfred Jongenelis in het dagblad.

Zielepiet

Met regels als 'Waarom pak jij je koffers niet?' en 'Wat ben je toch een zielepiet' wist heel Nederland meteen dat het liedje Simons betrof. Maar Van Daal bleef volhouden dat het ging over een Russisch meisje. "Niet omdat we niet durfden te zeggen over wie het ging, maar omdat we Sylvana Simons niet wilden kwetsen."

De zanger vertelt dat alles volgens plan verliep, totdat iemand een filmpje op internet plaatste waarin te zien is dat Sylvana Simons wordt opgeknoopt aan een boom. Van Daal was bang dat ze hem zouden koppelen aan het filmpje. Desondanks blijft hij het nummer zingen, omdat de mensen volgens hem erom vragen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl