Sylvana Simons
NOS NieuwsAangepast

Maker van dreigfilmpje Sylvana Simons bekent

De 37-jarige man die is aangehouden op verdenking van het maken van het filmpje waarin kandidaat-Kamerlid Sylvana Simons van de partij Denk wordt bedreigd, heeft bekend dat hij het filmpje alleen heeft gemaakt. Hij wordt vervolgd wegens bedreiging, maar is wel weer vrijgelaten na verhoor.

Zijn computer is in beslag genomen en zijn woning in Kudelstaart, in de gemeente Aalsmeer, is door de politie doorzocht.

Filmpje

In het filmpje is onder meer te zien hoe het hoofd van Simons is gemonteerd op lichamen van opgehangen zwarte Amerikanen. De man heeft volgens het OM bekend dat hij de afbeeldingen in het filmpje heeft 'gephotoshopt'.

De man meldde zich gisterochtend bij de politie nadat het Openbaar Ministerie had bekendgemaakt een onderzoek in te stellen naar het dreigfilmpje.

Verdachten in beeld

Het OM heeft ook verdachten in beeld die Simons dit voorjaar via social media zouden hebben gediscrimineerd. Volgens een woordvoerder is het politie-onderzoek in die zaken afgerond. Het is nog niet duidelijk hoeveel verdachten ook daadwerkelijk worden vervolgd.

Simons meldde zich in mei dit jaar aan bij de politieke partij Denk van de Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Özturk.

Na haar aansluiting kreeg de presentatrice een golf van racistische kritiek over zich heen.

Eerder zei het OM al zich bij het onderzoek naar de eerdere bedreigingen tot de 'zwaarste gevallen' te beperken, omdat het niet mogelijk was om de circa 40.000 reacties allemaal te onderzoeken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl