NOS NieuwsAangepast

'Als mijn klachten weggaan, ben ik weer een gelukkig mens'

Eerste minisensor in longslagader

Hij is de eerste persoon in Nederland die een minisensor in zijn longslagader heeft: Gerry Verhoeven. "Dit is geweldig", zegt Verhoeven lachend na zijn operatie die eergisteren plaatsvond.

De minisensor is voor patiënten die last hebben van hartfalen. Verhoeven had veel last van bijwerkingen van zijn medicatie, waardoor hij het ziekenhuis maar in en uit bleef lopen. "Mijn vochthuishouding varieerde enorm. Mijn eetlust was verslechterd en ik was continu benauwd en vermoeid. Zo moe dat ik zelfs geen twee traptreden omhoog kon lopen."

Met deze sensor wordt sneller duidelijk dat hij vocht vasthoudt. Dit kan dan gecorrigeerd worden met medicatie door extra plastabletten te geven of andere medicatie op te hogen.

De laatste anderhalve maand waren de bijwerkingen het ergst. Verhoeven belandde drie keer in het ziekenhuis, en moest daar in totaal tien dagen blijven. "En in het ziekenhuis, daar lig je maar te liggen."

Ik had helemaal genoeg van al die bijwerkingen.

Gerry Verhoeven

Daar kwam hij in contact met de artsen van het UMC. "Ze vroegen aan me: wil je de eerste Nederlander worden die een minisensor krijgt? Daar hoefde ik niet lang over na te denken, ik zei natuurlijk ja. Ik had helemaal genoeg van al die bijwerkingen."

Hopelijk worden die nu minder, zegt Verhoeven. "De artsen hebben me helemaal niets beloofd. Ze hebben alleen gezegd dat ze hopen dat er iets verbetert." Zolang hij maar minder naar het ziekenhuis hoeft. "Daar doe ik het voor. Als de klachten weggaan, ben ik weer een gelukkig mens."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl