NOS NieuwsAangepast

Dader 'Berlijn' lijkt via Nederland te zijn gereisd

Het Openbaar Ministerie heeft aanwijzingen dat Anis Amri na de aanslag in Berlijn in Nederland is geweest. Er loopt een strafrechtelijk onderzoek naar de vermoedelijke dader, laat het Landelijk Parket aan de NOS laten weten. Het OM geeft verder geen details.

Eerder vandaag meldden Italiaanse media al dat Amri via Nederland is gereisd. De kranten La Repubblica en Corriere della Sera schrijven dat in zijn rugzak een simkaart is gevonden die tussen 20 en 22 december werd uitgedeeld in winkelcentra in Breda, Nijmegen en Zwolle. Amri heeft de kaart niet gebruikt.

De Franse nieuwszender LCI zei dat Amri vanuit Amsterdam naar Frankrijk is gereisd, maar LCI heeft dat bericht teruggetrokken.

De mogelijke vluchtroute van Anis Amri

Emmerich

De Tunesiër Anis Amri reed op 19 december met een vrachtwagen in op een kerstmarkt in Berlijn. Vier dagen later werd Amri in Milaan door de Italiaanse politie doodgeschoten, nadat hij bij een routinecontrole op een agent had geschoten.

Na de aanslag doorzocht de Duitse politie een asielzoekerscentrum in Emmerich, vlak over de grens bij Nijmegen. Er werd gezocht naar sporen. In het azc stond Amri ingeschreven.

D66 wil dat minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie voor het weekend opheldering geeft in een brief. VVD en PvdA willen ook eerst een brief met de feiten. De PVV wilde dat de Tweede Kamer zou terugkomen van reces voor een spoeddebat met premier Rutte. Maar hiervoor is geen steun van een Kamermeerderheid.

Vermoedelijke route Amri

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl