Dj's Domien en Frank tonen samen met Tijn het eindbedrag
NOS NieuwsAangepast

Tijn helpt Serious Request naar 8,7 miljoen euro

De actie Serious Request van 3FM en het Rode Kruis heeft 8.744.131 euro opgeleverd. Dat is iets meer dan vorig jaar. Een groot deel van het bedrag is te danken aan de nagellak-actie van de zieke Tijn. Hij haalde op die manier meer dan 2,5 miljoen euro op.

Dj's Domien Verschuuren en Frank van der Lende zaten de afgelopen zes dagen samen in het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda. Ze zamelden geld in voor de bestrijding van longontsteking bij kinderen. Zoals elk jaar deden de dj's dat door zich te laten opsluiten en dagenlang geen vast voedsel te eten. Dit jaar gingen voor het eerst twee dj's het huis in, in plaats van drie.

Bekendmaking eindbedrag Serious Request 2016

Serious Request trok dit jaar wereldwijde aandacht door de actie van de 6-jarige Tijn. Hij lijdt aan terminale hersenstamkanker (DIPG) en gaat naar verwachting de volgende editie van de actie niet halen. Met zijn nagellak-actie wilde hij ervoor zorgen dat kinderen met longontsteking wel geholpen kunnen worden. De actie was een enorm succes; van dj Armin van Buuren tot premier Rutte, veel bekende mensen lieten hun nagels lakken. Hij hoopte 100 euro op te halen, maar het werd dus een veelvoud daarvan.

Nog hoger

Het eindbedrag kan nog hoger uitvallen: een aantal veilingen voor het goede doel is nog niet afgelopen. Nog niet alle bedragen zijn dus verwerkt.

Vorig jaar werd 8,6 miljoen euro ingezameld voor kinderen in conflictgebieden. Het hoogste bedrag ooit was 13,8 miljoen euro in 2012.

De Vlaamse versie van de inzamelingsactie liep eerder vanavond af en bracht een recordbedrag op. Onder de naam 'De Warmste Week van Music for Life' is 7,8 miljoen euro opgehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl