Tijn lakt nagels door het luikje
NOS NieuwsAangepast

Laatste uurtjes Serious Request: Tijn haalt ruim 2 miljoen op

De laatste dag van 3FM's Serious Request is in volle gang. Vanavond rond 21.00 uur verlaten dj's Frank en Domien het Glazen Huis in Breda en wordt ook de eindopbrengst van de benefietactie voor het Rode Kruis bekendgemaakt. Gisteravond stond de tussenstand op 5.140.307 euro.

De actie die nu al het meeste geld heeft opgehaald komt van de ongeneeslijk zieke Tijn. Het jongetje van zes kwam enkele dagen geleden naar het Glazen Huis om te vertellen dat hij 100 euro binnen wilde halen met het lakken van nagels.

Vlak voor 14.00 uur passeerde de teller op de actiepagina de 2 miljoen euro. Tijn kreeg van de bezoekers in Breda een groot applaus toen dat bekend werd gemaakt door Frank. "Dit is wat Serious Request is. Mooie verhalen zo voor de Kerst."

Tijn over de twee miljoen euro

Op sociale media laten veel Nederlanders hun gelakte nagels zien en ook premier Rutte liet gisteravond zijn nagels lakken in Breda. De premier was de laatste slaapgast van deze editie.

Ook vrienden van de ouders van Tijn hebben inmiddels meer dan 160.000 euro opgehaald met een speciale actie voor het jongetje zelf. De initiatiefnemers zeggen dat ze op deze manier hopen het gezin meer tijd samen te geven. Ze wilden eigenlijk 30.000 euro inzamelen, in overleg met de familie wordt besloten wat er met het overige geld gebeurt.

Het doel van Serious Request dit jaar is de behandeling van longontsteking bij kinderen. Het geld gaat naar het Rode Kruis en is bedoeld voor onder meer medicijnen en preventie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl