Reuters
NOS NieuwsAangepast

Deutsche Bank schikt zaak over rommelhypotheken

Deutsche Bank heeft een zaak over rommelhypotheken in de Verenigde Staten geschikt, voor in totaal 7,2 miljard dollar. De bank betaalt 3,1 miljard dollar aan het Amerikaanse ministerie van Justitie en zet nog eens 4,1 miljard opzij voor lastenverlichting van klanten die zo'n hypotheek hebben.

In september eiste de VS 14 miljard dollar van Deutsche Bank. Het was het zoveelste probleem voor de grootste bank van Duitsland, die ook al een miljardenboete kreeg voor rentefraude en in andere schandalen is verwikkeld.

Deutsche Bank had erop gerekend dat het schikkingsbedrag een stuk lager zou uitvallen dan de geëiste 14 miljard. "De onderhandelingen zijn pas net begonnen", zei een woordvoerder in september. De bank wilde de zaak wel uit de wereld hebben voordat de regering-Obama op 20 januari aftreedt.

Crisis

Justitie in de VS heeft tal van banken boetes opgelegd voor hun rol bij het verstrekken van rommelhypotheken. Die slechte hypotheken waren een van de oorzaken voor het uitbreken van de financiële crisis in 2008.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl