De Herestraat, de drukste winkelstraat van Groningen
NOS Nieuws

'Maatregelen tegen zakkenrollende asielzoekers Groningen werken'

De maatregelen die de gemeente Groningen heeft genomen tegen criminele asielzoekers werpen hun vruchten af. Volgens de burgemeester is de overlast van zakkenrollers uit het buitenland afgenomen, schrijft RTV Noord.

Het aantal diefstallen van telefoons en portemonnees in Groningen steeg de afgelopen maanden sterk. In veel gevallen zijn de daders asielzoekers uit zogenoemde veilige landen.

Als reactie heeft de gemeente een pakket aan maatregelen ingevoerd. Zo zijn er meer camera's opgehangen in het centrum. Ook worden verdachten sneller in de cel gezet en past justitie snelrecht toe. Meerdere zakkenrollers zijn inmiddels veroordeeld tot celstraffen.

Versneld uitzetten

Burgemeester Den Oudsten zegt dat de extra camerabewaking ertoe kan leiden dat de zakkenrollers nu in de kroegen proberen hun slag te slaan. Portiers van de lokale horeca zijn daar alert op.

Den Oudsten vindt dat de landelijke overheid met een structurele oplossing moet komen. Hij vindt dat de asielprocedure voor mensen uit veilige landen korter moet. De burgemeester wil al langer criminele asielzoekers versneld kunnen uitzetten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl