De alFitrah-moskee in de Utrechtse wijk Overvecht
NOS Nieuws

Asscher: haal kinderen onmiddellijk van alFitrah

Minister Asscher heeft een oproep gedaan aan ouders van kinderen die les krijgen bij de salafistische alFitrah-moskee in Utrecht. "Wat hier gebeurt, kan niet door de beugel, het deugt niet. Dus ouders, haal je kinderen daar onmiddellijk weg."

Asscher zei dat in het vragenuur, waar hij reageerde op verhalen van oud-leerlingen in het AD dit weekend. Die zeiden in de moskee te leren dat ze criminele moslims niet moesten aangeven bij de politie.

De minister noemde dat bericht in de Tweede Kamer zeer zorgelijk en totaal verwerpelijk. "Kinderen horen te leren dat zij juist wel aangifte moeten doen van strafbare feiten."

Strafrechtelijk onderzoek

De alFitrah-moskee is al vaker in opspraak geweest. Asscher zei dat er inmiddels een strafrechtelijk onderzoek loopt naar financiële malversaties.

Burgemeester Van Zanen van Utrecht, die er volgens Asscher inmiddels ook schoon genoeg van heeft, gaat er vanmiddag opheldering vragen. "Hij is nu aan de bal en wij steunen hem daar zeer in", zei Asscher.

"Mij lijkt de conclusie voor ouders wel duidelijk te zijn", zei hij verder. "Houd je kinderen daar weg. Als kinderen daar geleerd wordt om niet aan de rechtsstaat deel te nemen, dan neem je als ouders het risico dat je kinderen opgroeien op een manier waardoor hun toekomst in Nederland in gevaar komt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl