De kerstmarkt in Keulen is in trek bij Nederlanders ANP

Verschillende reisorganisaties die trips organiseren naar kerstmarkten in Duitsland gaan de komende dagen coulant om met mensen die hun geboekte reis willen annuleren.

Oad Busreizen zegt dat mensen de reis naar een kerstmarkt in Duitsland kosteloos kunnen annuleren. Directeur Schuitemaker zegt tegen RTV Oost dat de bussen naar kerstmarkten in onder meer Münster, Düsseldorf en Keulen de komende dagen wel gewoon vertrekken.

Ook Neckermann en Vrij Uit zeggen dat hun klanten de komende drie dagen hun boeking kosteloos kunnen omboeken of annuleren.

Op Twitter uiten mensen hun zorgen over de geplande reizen.

Het Markland College in Zevenbergen heeft besloten een schoolreisje naar de kerstmarkt in Aken te schrappen, meldt Omroep Brabant

De zeventig leerlingen zouden morgen vertrekken richting Duitsland. "Onze leerlingen gaan naar eenzelfde activiteit als in Berlijn. Dat maakt het gevoelig", zei directeur Richard Rovers.

Contact met klanten

Reisorganisaties die op dit moment mensen in Berlijn hebben, zoeken vanavond contact met hun klanten. Via Neckermann Reizen en Vrij Uit zitten 45 klanten in de stad. TUI Nederland en België en Kras hebben hun 150 klanten in Berlijn via sms of telefonisch benaderd met de vraag of ze veilig zijn. 

STER reclame