Ex-crimineel en misdaadblogger Martin Kok
NOS NieuwsAangepast

Verdachte Brit in moordzaak Martin Kok vrijgelaten

De 27-jarige Brit die was aangehouden in verband met de moord op ex-crimineel Martin Kok is weer vrijgelaten. Hij blijft volgens het Openbaar Ministerie wel verdachte in de zaak, maar wordt op dit moment niet voorgeleid.

De man liep naast Kok voor die werd geliquideerd op de parkeerplaats van een seksclub in Laren. Het is niet duidelijk wat de Brit daar precies deed, maar hij is volgens de politie niet de schutter.

Kok werd in zijn auto op de parkeerplaats van de seksclub doodgeschoten. De dader of daders wisten te vluchten.

Gisteren is Kok begraven in Amsterdam, naast Heineken-ontvoerder Cor van Hout. Op beelden die PowNed gisteren uitzond van de uitvaart is te zien dat er een detectiepoort op de begraafplaats stond en dat de kist van Kok werd gedragen door jonge vrouwen.

Martin Kok zat zelf vijftien jaar vast. De afgelopen jaren was hij actief als misdaadblogger. Hij hield rekening met een aanslag op zijn leven. Eerder dit jaar werd er een bom onder zijn auto gevonden. Zelf dacht Kok dat het kwam door zijn artikelen over een liquidatieonderzoek.

Kok publiceerde op zijn blog ook passages uit de zaak tegen Willem Holleeder. Een deurwaarder kwam hem in de studio bij de talkshow Pauw opzoeken om hem te sommeren de stukken van zijn site te halen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl