Het hotel in Valkenburg waar de mannen naartoe gingen Marcel van den Bergh / Hollandse Hoogte

De vier zittingsdagen van het hoger beroep van de Valkenburgse zedenzaak zijn voorbij. Het Openbaar Ministerie eiste straffen tegen 27 mensen. Tegen een van de verdachten werd gisteren een celstraf van anderhalf jaar geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Dat is de hoogste eis in deze zaak, schrijft 1Limburg.

De zaak draait om mannen die in 2014 in een hotel in Valkenburg tegen betaling seks hadden met de op dat moment zestienjarige Kimberley.

Vierde zittingsdag

Op de vierde en laatste zittingsdag stonden gisteren drie verdachten terecht. De hoogste straf werd geëist tegen een man die volgens het Openbaar Ministerie het hele land doorreisde op zoek naar prostituees. Hij zou contact hebben gehad met twee minderjarigen, onder wie de zestienjarige Kimberley.

Tegen een andere verdachte werd een jaar cel geëist, waarvan acht maanden voorwaardelijk. De laatste verdachte die gisteren terechtstond, moet van het OM tien maanden de cel in, waarvan acht voorwaardelijk. Het OM wil dat hij ook een werkstraf krijgt van 150 uur.

Vorig jaar eiste het OM vergelijkbare straffen. Omdat de rechter toen vooral taakstraffen oplegde, ging het OM in beroep.

Pooier 

Kimberly's pooier, Armin A. werd eerder al veroordeeld tot twee jaar cel. De zaak, die begin 2015 aan het licht kwam, bracht veel commotie teweeg. Zo pleegden twee verdachten nog voor het begin van het proces zelfmoord.

De uitspraak in alle 27 zaken vindt plaats op 28 december.

STER reclame