Een van de kamers in het hotel in Valkenburg Marcel van den Bergh / Hollandse Hoogte

In het hoger beroep van de Valkenburgse zedenzaak heeft het Openbaar Ministerie weer celstraffen geëist. Vandaag was de derde van vier zittingsdagen. 

De mannen worden ervan verdacht dat ze betaalde seks hebben gehad met een meisje van 16. Zij werd samen met haar pooier Armin A. betrapt in een hotel in Valkenburg. A. werd veroordeeld tot een celstraf van twee jaar.

Vorig jaar eiste het OM vergelijkbare straffen. Omdat de rechter toen vooral taakstraffen oplegde, ging het OM in beroep. 

Zelfmoord 

De hoogste eis tegen een verdachte is één jaar. Een ander hoorde acht maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, tegen zich eisen. Het OM wil dat de andere twee twintig weken de cel in gaan, waarvan veertien voorwaardelijk. De laatste drie moeten als het aan het OM ligt ook een werkstraf van 120 uur krijgen, schrijft 1Limburg.

Deze week stonden twintig anderen terecht in de zaak. Ook tegen hen werden celstraffen tot een jaar geëist. In totaal zijn 27 mannen betrokken bij de zaak. Voordat het proces begon, pleegden twee verdachten zelfmoord.

STER reclame